• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Бабин Яр. Тут стогнуть душі невинно страчених, а пам’ять не вмирає

Бабин Яр. Тут стогнуть душі невинно страчених, а пам’ять не вмирає

2016-09-29

/Files/images/IMG_0258.JPGДо 75-річниці трагедії в Бабиному Ярі в бібліотеці пройшла виховна година «До роковин Бабиного Яру».Молодь, користувачі бібліотеки, познайомились з однією з трагічних сторінок в історії України, трагедією в Бабиному Яру, її впливом на долю людства, на історичну пам'ять сучасників.
/Files/images/IMG_0268.JPGПрисутні переглянули відео «Бабин Яр», прослухали огляд літератури «Голокост - пам’ять і попередження». Однією з основних книг представлених бібліотекарями був роман київського письменника Анатолія Кузнєцова "Бабин яр", написаний в 1966 році, що вперше розповів про заборонені сторінки української історії - Голодомор, знищення Хрещатика і Києво-Печерської Лаври радянськими диверсантами, жахи Бабиного яру . Роман був переведений в багатьох країнах світу. Разом з тим, радянська цензура порізала твір, а сам письменник був змушений втекти до Лондона, де почав вести передачу на "Радіо Свобода". Кузнєцов все життя переховувався від КДБ і помер в 1979 році за нез'ясованих обставин.

/Files/images/IMG_0274.JPG

Закінчився захід хвилиною мовчання за всіма загиблими в Бабиному Яру.
Хай все, що тут відбувалося, ніколи не повториться. Треба тільки пам’ятати, адже пам’ять не вмирає. Кожна загибла людина має право на пам’ять.
Кiлькiсть переглядiв: 178

Коментарi