Майстер-клас «Техніка печворк»

2012-12-19

Клаптикове шиття або, як його сьогодні частіше називають, "печворк" - старовинний вид рукоділля, заснований на створенні виробів з різнобарвних шматочків тканини. Простьобаний виріб з клаптиків називається "квілт".
/Files/images/IMG_1515.jpg19 грудня 2012 року майстер-клас для бажаючих ознайомитись з печворком провела майстер Ірина Кудревич.
Ірина розповіла як почалось її захоплення печворком, показала свої роботи: панно, коврики, покривала, прихватки, новорічний сапожок, сумки, футляри для окулярів. Всі роботи виготовлені з яскравих шматочків тканин різної форми.
/Files/images/IMG_1516.jpgПоказала техніку крою лоскутків, розповідала про якість тканин, сучасні матеріали та інструменти. Відповіла на питання слухачів, поділилась секретами виготовлення своїх унікальних робіт, розповіла про участь у виставках, в тому числі про дві роботи на виставці клаптикових лялькових ковдрочок, що відбулася в Києві з 2 по 16 грудня!
/Files/images/IMG_1484.jpg
В ході зустрічі учасники переглянули слайд-презентацію та ознайомились з книжковою виставкою «Світ краси, гармонії та добра: техніка печворк».
Багато читачів мріють освоїти шиття в техніці печворк, і ми сподіваємося, що майстер-клас від Ірини Кудревич, що пройшов в бібліотеці, надихне бажаючих на рукоділля!
Запастися потрібно, крім необхідних інструментів і матеріалів, найголовнішим - величезним терпінням. Посидючість, внутрішній спокій і терпіння, виховане печворком, дуже знадобляться в сьогоднішньому житті, не кажучи вже про почуття задоволення та гордості собою! Удачі! І з наступаючим вас святом!
Кiлькiсть переглядiв: 149

Коментарi