Ми - козацького роду нащадки

2018-10-11

/Files/images/zahodi_2018/IMG_0020.JPGПід такою назвою в бібліотеці відбулося історико-патріотичне свято присвячене наступаючим святам Покрови Божої Матері, Дню українського козацтва та Дню захисника України. Учасниками свята були учні ВПУ №4 імені Федоровського та головний отаман громадської організації «Центральний козачий округ», генерал-полковник козацтва, відомий дослідник історії нашого краю Валентин Карпов.
Присутні мали нагоду переглянути фрагменти відеовиставки - експозиції «Українське козацтво» та ознайомилися з літературою, представленою на книжковій виставці «Служити народу України». Бібліотекарі Світлана Осадча та Наталя Синиця розповіли про героїчний подвиг наших земляків в зоні проведення АТО, бойовий шлях 3-го полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго. Адже бійці полку - це дійсно справжні нащадки запорожців, це наша віра і приклад для нас, приклад мужності, хоробрості, величі духу, совісті, патріотизму.
/Files/images/zahodi_2018/IMG_1384.JPGУчні мали нагоду прийняти участь в дійстві «Посвята у козаки», яке провели генерал-полковник козацтва Валентин Карпов та його побратим Віталій Коротков. Кандидати у козаки урочисто склали клятву-присягу, вшанували козацький прапор. Посвята відбувалася козацькою шаблею та козацькою нагайкою.
Валентин Євгенович познайомив присутніх зі своїми творами, подарував бібліотеці свою книгу «У пошуках істини», що була написана у перші місяці війни на Сході України.
Завершилось свято врученням новоприйнятим козакам спеціальних «Реєстрових грамот» Ради козацьких отаманів Кіровоградського Центрального козацького округу.

/Files/images/zahodi_2018/IMG_1461.JPG

/Files/images/zahodi_2018/IMG_1414.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi