• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Гендерна рівність: вчора, сьогодні, завтра

Гендерна рівність: вчора, сьогодні, завтра

2019-12-10

/Files/images/zahodi_2019/IMG_2849.JPGТаку назву мала година спілкування, що відбулася 10 грудня в бібліотеці. Учні Центральноукраїнського будівельного ліцею зустрілися з офіцерами відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Кіровоградській області Ольгою Варіченко та Галиною Ніколаєвою.
Поліцейські розповіли молоді про те, що кожна людина виконує різні гендерні ролі та детально зупинилися на кожній з них. Зустріч проходила дуже жваво у формі діалогу.
Розповідаючи про соціальні ролі, Ольга Варіченко повідомила учням, що зараз у суспільстві існують і нетрадиційні пари і в них теж виникає питання рівності. Говорили про толерантне ставлення до всіх, незалежно від релігійних, соціальних та інших поглядів.
Протягом зустрічі учні переглянули відео «Домашнє насилля-експеримент», «Прояви домашнього насильства на людях» та побачили приклади різних ситуацій гендерної нерівності. Під час обговорення дійшли висновку, що наше суспільство ще не готове до зміни гендерних ролей, маємо багато стереотипів.
Поліцейські на цікавих прикладах показали, що на світ потрібно дивитися ширше, не засуджувати людей, давати людям шанс змінюватися. Своїми діями соціум заганяє людей в рамки, а це веде до депресій, навіть самогубства.
/Files/images/zahodi_2019/IMG_2857.JPGРівність, повага і толерантність один до одного - це головне в Конвенції прав людини, тому будьмо толерантними, будьмо рівними.
Бібліотекарі підготували викладку книг та тематичних буклетів.
Кiлькiсть переглядiв: 138

Коментарi