Книги, які надихнули кіно

2020-12-17

Таку назву має виставка-запрошення в бібліотеці-філії №2, присвячена Міжнародному дню кіно. Сьогодні важко уявити світ, у якому немає кіно. Перший публічний і комерційний кінопоказ відбувся 28 грудня 1895 року у Парижі на бульварі Капуцинів. Саме тому цю дату й обрали, аби відзначати Міжнародний день кіно!
/Files/images/zahodi_2020/20201217_155748-1.jpgУ 1960–70-х роках на небосхилі українського, а також світового кінематографу яскраво засяяли імена, що прославили Україну на весь світ, – це режисери С.Параджанов, Ю.Іллєнко, Л.Осика, М.Мащенко; актори І.Миколайчук, Ю.Шумський, Г.Юра, К.Степанков, М.Гринько, Б.Ступка. У цей час з’являються стрічки, які розпочали унікальний феномен «українського поетичного кіно».
За всю історію існування кіно були екранізовані тисячі літературних творів. Розділ виставки «Екранізації українських книг», знайомить з книгами, улюблені герої яких оживають на екранах. Кінокартини можуть допомогти аудиторії знову отримати насолоду від улюблених літературних творів — але також і зацікавити тих, хто першим побачив фільм, почитати книгу. Книги світової літератури розміщено в розділі «Світовий бестселер на екрані».
Тож завітайте до бібліотеки і сміливо читайте, щоб зануритися в ніжний період відкриття всієї повноти емоцій, які може надати цей світ.
Кiлькiсть переглядiв: 62

Коментарi