• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міжнародний день рідної мови в бібліотеці Тобілевича

Міжнародний день рідної мови в бібліотеці Тобілевича

2012-02-21

/Files/images/IMG_2285.jpgУсі ми повинні пам’ятати і дбати про те багатство, яке є у кожного із нас, його ми не завжди пам’ятаємо, не завжди цінуємо, але без нього не можемо жити. І багатство це – наша рідна мова.

При відзначенні дня рідної мови в бібліотеці проведена літературно-музична композиція «Мужай, прекрасне наше слово...», інтелектуальна гра «Я люблю українську мову», оформлена книжкова виставка ««Люби, вивчай рідну мову». На протязі дня демонструвався відеоролик «Зроби подарунок Україні! Переходь на українську!».

Декілька слів про інтелектуальну гру-конкурс «Я люблю українську мову», в якій зійшлися дві команди учнів ВПУ №4: «Грамотійки» та «Мовні каскадери». Запитання та завдання були нелегкими і водночас цікавими.

Учасники турніру брали участь у таких конкурсах:

І конкурс мав назву «Мовознавча розминка».

ІІ конкурс «Наша мова калинова», ставив перед кожною командою завдання дібрати український відповідник до поданих слів та словосполучень. Адже часто при перекладі слів з російської на українську мову ми робимо помилки і не вважаємо це чимось страшним. Суржик вже став частиною нашого мовлення. Спробуйте сказати українською «гвоздь программы». Як бачите, це не так просто.

Українська пісня… Хто не був зачарований нею?! Який митець не був натхнений її мелодіями?! ІІІ конкурс мав назву «У рідному краї й серце співає». Учасники прослуховували мелодії українських пісень і вказували їх назви.

ІV Конкурс: «Народ скаже як зав’яже» вирізнявся оригінальністю виконання. Для участі запрошено по 1 учаснику. За 2 хв. за допомогою жестів необхідно було пояснити вираз, щоб учасники команди відгадали прислів’я чи фразеологізм.

Вітаємо команду «Грамотійки» з перемогою і бажаємо всім нам нових досягнень у царині рідної мови.

Кiлькiсть переглядiв: 182

Коментарi