Бібліомарафон «Космічна одіссея»

2015-04-15

Бібліомарафон «Космічна Одіссея» був присвячений Всесвітньому дню авіації і космонавтики (Міжнародному дню польоту людини в космос). Включав гру-подорож «Космічна одіссея», в якій взяли участь юнаки і дівчата, користувачі бібліотеки. У ході гри було створено дві команди - екіпажі космічних кораблів, які здійснили космічну подорож по станціях, на яких їх зустрічали космічні інструктори.
На станції «Що я знаю про космос?» учасники вирішували кросворд, демонструючи знання основних понять, явищ і категорій з області астрономії, ракетобудування, а також про науковий і практичний вклад людини в розвиток космонавтики.
Станція «Знайомтесь - Гагарін» включала питання вікторини, пов'язані з основними подіями в особистому та професійному житті Героя Радянського Союзу Юрія Олексійовича Гагаріна.
Станція «Галактичний кінотеатр» - одна з найбільш вподобаних учасниками. На ній їм належало впізнати героїв і назви фільмів і мультфільмів про космос, таких як «Зоряні війни», «Гостя з майбутнього», «Зоряний десант», «П'ятий елемент», «Монстри проти прибульців», «Таємниця третьої планети» та ін .
Станція «Видатні люди космосу» - тут учням були продемонстровані портрети людей, чиї імена пов'язані з великими відкриттями і діяннями в області астрономії та космонавтики. Команди називали їхні імена.
На станції «Астрономічний марафон» учасники розгадували загадки, пов'язані з основними поняттями астрономії.
/Files/images/IMG_0011-1.jpgЗавершився бібліомарафон оглядом літератури та переглядом інсталяції присвяченої польоту людини в космос. Охочі мали змогу ознайомитись з інформацією про засновника теоретичної космонавтики К. Э. Ціолковського, головного конструктора С.П. Корольова, космонавтами номер ноль, першого космонавта планети Ю.О.Гагаріна, про жінок космонавтів.
Згадали загиблих космонавтів в «Хроніці космічних катастроф». Іменами багатьох з них названі вулиці нашого міста.
Кiлькiсть переглядiв: 133

Коментарi