• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Бібліотеці ім. І. К. Тобілевича – 60 років !

Бібліотеці ім. І. К. Тобілевича – 60 років !

2012-09-14

/Files/images/IMG_0979.jpgПрацівники бібліотеки вважають, що ювілей бібліотеки - прекрасний привід для просування в суспільстві книги й читання, для формування позитивного образу бібліотеки. Ювілей присвятили друзям бібліотеки - читачам, однодумцям, партнерам.
До знаменної дати була проведена краєзнавча розвідка і випущений буклет, оформлена фото-галерея «Портрет читача в інтер’єрі бібліотеки», створений фільм «Вірні друзі бібліотеки», оформлені стенди про історію бібліотеки, її сьогоднішній день.
/Files/images/IMG_1178.jpg14 вересня 2012 року пройшло святкування ювілею. На свято улюбленої бібліотеки прийшло чимало гостей.
Привітати із знаменною датою ювілярів прийшли представники відділу культури і туризму Кіровоградської міської ради Тетяна Андрєєва та Микола Щербак, директор міської централізованої бібліотечної системи Світлана Тимків, які вручили грамоти та подарунки колективу бібліотеки. До привітань приєдналися директор Кіровоградського міського літературно-меморіального музею ім.І.К. Карпенка-Карого Катерина Лісняк, директор Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Бойченка Лариса Савенко, директор ПТУ №8 Володимир Шаманський, заступник директора ПТУ №8 Наталія Ігуменцова, заступника директора коледжу статистики Тетяна Курлюк, заступник директора ВПУ №4 Людмила Пилипчук, завідуюча бібліотеки технікуму механізації сільського господарства Тетяна Швалюк.
Бібліотекарі вшановували кращих читачів, вручаючи їм “Золоті формуляри” за перемогу в одній з номінацій: “Читач №1», “Знавець класики”, «Друг та помічник бібліотеки», «Читаюче подружжя»,“Читач воєнно-історичного роману”, “Фанат Фантастики”, “Леді дамського роману”, “Ерудит”, «Читаюча сім’я», “За вірність бібліотеці”, «Читання без кордонів». «Золотий формуляр» отримали читачі самого різного віку і професій, об’єднані любов’ю до читання.
Відбулося представлення однодумців і партнерів бібліотеки. Пам’ятний “Золотий формуляр” вручався навчальним закладам, з якими співпрацює бібліотека: ПТУ№8 ; ВПУ №4, коледжу статистики, технікуму механізації сільського господарства. На святі виступили всі, хто хотів висловити свою вдячність бібліотеці.
/Files/images/IMG_1145.jpgРодзинкою свята було вітання від артистів Кіровоградського академічного музично-драматичного театру імені Марка Кропивницького. Успіх мала сцена з комедії «Шельменко - денщик» у виконанні артистів Олексія Дорошева та Галини Романюк./Files/images/IMG_1149.jpg
Дуже сподобалися присутнім музичні вітання від учнів та викладачів музичної школи №3 та танцювальні номери майбутніх читачів бібліотеки вихованців дитячого садочка №67 «Дельфін»./Files/images/IMG_1197.jpg
А починалося все у далекому 1952 році, коли наказом по обласному управлінню культури в будинку, де жив Іван Карпович Тобілевич було відкрито бібліотеку, якій присвоєно ім’я нашого земляка, режисера, актора і, насамперед, найвизначнішого українського драматурга ХІХ століття Івана Тобілевича. У 1983 році бібліотеці було надано нове приміщення по вулиці Космонавта Попова,7, корп.1. Книгозбірня пишається своїми читачами, а їх нараховується більше 3 тисяч. Тут завжди чекають любителів книги – затишно, панує атмосфера тепла та доброзичливості. Завітавши сюди і ставши читачем бібліотеки, можна задовольнити найрізноманітніші свої запити на книгу та інформацію. А через доступ до Інтернету - в тому числі і на ту, що відсутня в бібліотеці. Користувачі мають можливість дізнатися про події в житті бібліотеки, переглянути нові видання, щомісячне надходження книг через сайт бібліотеки філії №2 ім. Тобілевича : biblioteka-filiya2.edukit.kr.ua.
Кiлькiсть переглядiв: 97

Коментарi