Свято вишиванки

2016-05-19

/Files/images/IMG_0602.JPGУ культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Українська вишивка – це найбільш улюблений вид народної творчості українського народу, це його краса та гордість. Вишивка – це схвильована розповідь про думки та почуття людини, поетичне осмислення природи, світ натхненних образів, що сягають своїм корінням далекого минулого. В Україні вишивка здавна була неодмінним атрибутом народного побуту, святкових обрядів, як традиційна окраса селянського житла та одягу. Нею прикрашали рушники, сорочки, чоловічі пояси, жіночі фартухи та спідниці.
/Files/images/IMG_0608.JPGВишивка – це не тільки майстерне творіння золотих рук народних умільців, а й скарбниця вірувань, духовних устремлінь, інтелекту нашого народу. Сучасники ж черпають із душі народної криниці образи для своїх творів. А.Малишко, В.Сосюра, М.Сигаївський у своїх поезіях, що стали народними піснями, оспівують і сюжетне вирішення українського рушника, і значення колориту, і відношення нащадків до рукотворних скарбів.
Приєднуйтесь до Всесвітнього дня вишиванки, до споконвічних народних традицій створення та носіння етнічного вишитого українського одягу!
Кiлькiсть переглядiв: 106

Коментарi