Свої права ти добре знай

2017-06-27

/Files/images/zahodi_2017/IMG_0069.JPGЮнаки та дівчата, користувачі бібліотеки, взяли участь у вікторині «Свої права ти добре знай», присвяченій 21-й річниці Конституції України.
Бібліотекарі ознайомили читачів з історичними передумовами прийняття Основного закону України. Присутні мали змогу прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України 28 червня 1996 року. Переглянули фільми: «20 кроків до мрії. Крок 7-Конституція Пилипа Орлика», «20 кроків до мрії. Крок 11-Універсали Центральної Ради», «20 кроків до мрії. Крок 19-Прийняття Конституції України» та взяли участь в вікторині «Свої права ти добре знай». За правильні відповіді, учасники вікторини отримували «вишеньки-черешеньки, червонії, спілі».
/Files/images/zahodi_2017/IMG_0072-1.JPGЗакінчився захід оглядом організованої книжкової викладки «Історія Української Конституції». Особливу увагу присутніх звернули на книгу «Договори і постанови…», що вийшла друком в 2010 році і була присвячена 300-річчю обрання Пилипа Орлика Гетьманом Війська Запорозького. Видання подає документи «Договорів і постанов…» - т. зв. «Бендерської теки», відомої в українській історіографії теж як «Бендерська конституція» або «Конституція Пилипа Орлика». Воно містить архівні фотокопії текстів, їх розчитку та переклад. Сюди увійшли також ратифікаційний акт Карла ХІІ та лист Карла ХІІ до кошового атамана Якима Богуша. Додаток містить факсимільне зображення опублікованих у ХІХ ст. латиномовного та російськомовного варіантів документів.
Кiлькiсть переглядiв: 166

Коментарi