Україна: випробування свободою

2018-08-22

/Files/images/zahodi_2018/IMG_1189.JPGДо Дня Незалежності України в бібліотеці пройшов літературно-тематичний вечір «Україна: випробування свободою». Захід був присвячений тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, спить у незнаних і безіменних могилах. Немає на землі такого народу, який не схилив би голови в святій пам’яті перед жертвою крові своїх героїв. Вклоняючись світлим тіням героїв – одночасно вклоняємось невмирущій ідеї, що стала ґрунтом, на якому виросло геройство. Цією ідеєю є і буде Незалежність, велич української держави. Для цієї ідеї жили, за неї боролись і вмирали найкращі сини і доньки України.
Дорослі та юні користувачі бібліотеки мали можливість ознайомитися з минулими і сучасною війнами в історії і сучасності України. Бібліотекарі через поезію і пісні намагалися донести до їхніх сердець основну думку: війна – це безумство, це невиправдана жорсткість.
Українська земля… Земля щедро полита кров’ю її синів. З нашої історії ми бачимо споконвічне прагнення українства до волі та незалежності рідної землі, неньки - України. Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням, це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини.
Завершився захід оглядом книжкової виставки «Для України воля стала долею».

/Files/images/zahodi_2018/IMG_1177.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 117

Коментарi