Обличчя української історії

2019-03-21

/Files/images/zahodi_2019/IMG_1908.JPGПід такою назвою в бібліотеці пройшов День бібліографії. Упродовж дня бібліотекарі нагадали користувачам про відомих особистостей, які зробили свій важливий внесок в історії і стали легендами для кожного українця.
Бажаючі мали можливість познайомитись з книжковою виставкою «Сяйво справжнього таланту великого українця», присвяченою 250-річчю від дня народження І.П.Котляревського та попереджувальною бібліографічною довідкою «Корифей українського слова», а молодь взяла участь у літературній вікторині «І.П. Котляревський: знайомий і незнайомий».
/Files/images/zahodi_2019/IMG_1880.JPGВиставка-персоналія «Мазепа - Людина. Політик. Легенда» та засідання юнацького клубу «КЛюЧ» було присвячене 380-річчю від дня народження І.С. Мазепи. Літературні варіації «Іван Мазепа як романтичний герой і реальний український гетьман» ознайомили членів клубу із історією світової «мазепіани», з образом Івана Мазепи у творах світової літератури та мистецтва. Юнаки мали нагоду переглянути відео «Гетьман Іван Мазепа», «Оксана Забужко про постать Івана Мазепи», «Поема «Мазепа» Дж. Байрон», «Віктор Гюго «Мазепа». Молодь читала поезії О. Пушкіна, В. Сосюри, К. Рилєєва присвячені Мазепі та відповідала на питання вікторини.

/Files/images/zahodi_2019/IMG_1907.JPG/Files/images/zahodi_2019/IMG_1898.JPG

На протязі дня пройшли ювілейна бібліо-імпреза «Володимир Івасюк. Життя як пісня…», бібліографічна мозаїка «Створено в бібліотеці» та консультації по пошуку потрібної інформації відповідної тематики в каталогах, картотеках і мережі Інтернет. Працював відеосалон, в якому кожен бажаючий міг переглянути короткі п’яти-шести-хвилинні ролики Першого національного каналу “Обличчя української історії”, що розповідають короткими тезами основні віхи біографії найвизначніших персон нашої історії.

/Files/images/zahodi_2019/IMG_1888.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 132

Коментарi