Екологічний ерудиціон

2013-06-05

Поглибити та розширити знання молоді про екологічний стан навколишнього середовища, виховувати особисту відповідальність за охорону довкілля, популяризація творів художньої літератури, в яких згадуються елементи природи, - таку мету ставили працівники бібліотеки-філії №2 імені І.К.Тобілевича, проводячи 5 червня 2013 року екологічний ерудиціон «Світ природи в літературі».
/Files/images/P6050015-2.jpgКористувачі бібліотеки (15 чоловік) познайомилися з кращими зразками поетичної творчості Є.Баратинського, Ю.Тютчева, О.Фета, П.Верлена, М.Цвєтаєвої, Б.Пастернака, А.Толстого, М.Лєрмонтова, А.Пушкіна, С.Єсеніна, Т.Шевченка, Л.Костенко, побачили світ природи в творах Генріха Гейне, прослухали гімн воді, створений у прозі Антуаном де Сент-Екзюпері. Говорячи про художню літературу і екологію, окремо було виділено фантастику, яка викликала особливий інтерес у читачів. Адже пізнання і перетворення природи – найважливіша тема наукової фантастики. Вона ніби прогнозує ті екологічні труднощі, з якими людина почала стикатися тільки в середині ХХ ст., і відображає багато проблем екологічної кризи, ставить і розв’язує їх в етичному аспекті. До читання користувачам було рекомендовано включити твори, в яких явно пролунали екологічні мотиви: «Гость из бездны» Г.Мартинова, «Туманність Андромеди» І.Єфремова, твори Р.Бредбері, К.Саймака та ін..
В кінці заходу було запропоновано виконати завдання, в яких необхідно було розібратися з фактами втручання людини в природу і визначити, до яких наслідків призвело це втручання.
Кiлькiсть переглядiв: 129

Коментарi