Караван мужності «Нація нескорених»

2022-10-14

14 жовтня в бібліотеці-філії №2 до Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва пройшов захід «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення».
/Files/images/zahodi_2022/20221014_101911-1.jpgБібліотекарі оформили книжкову виставку «Одна дата – чотири свята».
Під час інформбюро «Покрова Пресвятої Богородиці – покровителька захисників України», бібліотекарі привітали присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, розповіли про звичаї та традиції, пов’язані з цим святом, яке безпосередньо пов’язане з козаками, захисниками рідної землі. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту і отримало другу назву – Козацька Покрова./Files/images/zahodi_2022/20221014_132957-1.jpg
Вже у ХХ столітті козацькі традиції боротьби за незалежність України наслідували вояки армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії. І не випадково днем офіційного створення УПА було обрано свято Покрови. Давнє героїчне минуле України поєдналося з героїчним теперішнім.
2014 рік увійшов до історії України як один із найбільш політично напружених, бо він розпочався кривавими подіями на Майдані. Здавалося, загибель Небесної сотні в лютому - це найгірше, чого могла очікувати Україна. Українці змінили владу, заплативши за це десятками життів, і сподівалися на краще майбутнє. Але спочатку нам довелося пережити гіркоту втрати Криму, біль втрати близьких на такій незрозумілій, але ж справжній війні.
Учасники заходу переглянули відеоролик «Історія свята Покрови Божої Матері», відеокліп Олександра Рожко та Тараса Тополі - НЕ СУМУЙ! із соціально-мистецького проекту #ПісніВійни.
/Files/images/zahodi_2022/20221014_113432-1.jpg24 лютого 2022 року Україна прокинулася від ракетних обстрілів. Рівно 233 дні тому російські загарбники вдерлися на українську територію і намагаються її захопити. Але вони лише об'єднали проти себе весь світ разом із Україною, а надто - всіх українців як націю. Ми стали сильнішими і тепер ще затятіше відвойовуємо власні землі.
Саме сьогодні українці святкують День захисників і захисниць України.
Дякуємо вам і уклін усім захисникам!
Кiлькiсть переглядiв: 50

Коментарi