Дивились очі пам’яті сумні…

2023-05-09

/Files/images/zahodi_2023/20230509_111711-2.jpgДо Дня пам’яті та примирення, вшановуючи пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни в бібліотеці-філії №2 м. Кропивницького відбувся літературний вечір «Дивились очі пам’яті сумні…».
Ведучі розповіли користувачам про сумну і важливу дату в історії, що символізує не тріумф переможців над переможеними, диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Мова йшла про найважливіший підсумок війни: вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами, про мак пам’яті - символ памʼяті про Другу світову війну в Україні і в Європі.
На вечорі прозвучали вірші Л. Костенко «Мій перший вірш написаний в окопі»,Б. Олійника «Ніхто не забутий», В.Симоненка «І живуть у пам’яті народу…», О. Максимишин-Корабель «Мамо не плач», С. Пушика «Одержала звістку матуся» та ін.
Для присутніх бібліотекарі провели огляд книжкової виставки «В серцях і книгах – пам’ять про війну». Вони познайомились з виданнями, які висвітлюють причини та перебіг подій Другої світової війни, особливості міжнародної воєнної дипломатії, трагедію й подвиг перших років війни, історичне значення великої перемоги, спогади учасників бойових дій.
День пам’яті і примирення – символ великої шани та поваги до усіх захисників та захисниць рідної землі. Слава їм і слава Україні!
Кiлькiсть переглядiв: 42

Коментарi