Читаючи - зростай!

2023-08-16

16 серпня 2023 року у бібліотеці-філії №2 для читачів, учасників клубу «Ключ», відбувся літературний екскалатор «Читаючи-зростай!».
Захід розпочався з розповіді бібліотекаря про необхідність читання книжок та періодичних видань підростаючому поколінню і його позитивному впливу на розвиток особистості.
Далі присутні прослухали огляд книжкової виставки «Панорама літературних епох»,яка складалася з декількох розділів: «Класика вищого ґатунку», «Книжкове чаювання з відомими особистостями», «Солодкі назви книг про несолодкі проблеми молоді» та «Сім звичок високоефективних підлітків».
/Files/images/zahodi_2023/20230816_120446-1.jpgЧлени клубу мали змогу зануритися в атмосферу різних епох - від 19 століття до сьогодення, дізналися про видатних людей 20 століття України та світу, таких, як Квітка Цісик, Ольга Кобилянська, Назарій Яремчук, Стів Джобс, Стівен Гокінг, книги про яких є в нашій бібліотеці.
Бібліотекар звернула увагу молодих людей на книги, в яких мова йде саме про підлітків, про проблеми саме їхнього віку і книги, які допомагають вирішити психологічні проблеми: допомагають порозумітися з батьками, однолітками, найти спільну мову з друзями, позбавляють від тривожності й депресії. Серед них «Над прірвою у житі» Джерома Селінджера, «Механічний апельсин» Ентоні Берджеса, «Кава з кардамоном» та «Шоколад із чилі» Йоанни Ягелло та «Стратегія спокійного життя в буремні часи» Джулі Сміт й «Сім звичок високоефективних підлітків» Шона Кові.
/Files/images/zahodi_2023/20230816_121753-1.jpgТакож під час заходу читачі пройшли тест на виявлення літературних вподобань «99-та сторінка», завдяки якому вони змогли вибрати собі книгу, яка їм сподобалася зовнішньо.
Родзинкою нашого літературного екскалатора стала аромодигустація. Читачі підходили до імпровізованого стелажа з тестером ароматів виготовленою у вигляді квітки з пелюстками, на яких наліплені шматочки поролону з нанесеними аромооліями кави, апельсина, ванілі й червоного перцю й вибирали аромат, який їм сподобався, а потім розповідали, з якою книгою в них асоціюється вибраний аромат.
Кiлькiсть переглядiв: 34

Коментарi