Stop насиллю!

2023-12-07

До Всеукраїнської акції 16 днів проти насильства в бібліотеці-філії №2 пройшов Діалог + гра «Запобігання та протидія проявам насильства». Учасниками заходу були учні Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі.
Бібліотекарі розповіли про форми та методи подолання явищ насильства та інформаційні ресурси, які можуть бути корисними.
Присутні переглянули соціальні ролики: «Вийди із кола насильства», створений за підтримки уряду Великої Британії за участі українських зірок та «Домашнє насильство: відповіді на поширені запитання».
/Files/images/zahodi_2023/20231207_150854.jpgЛіцеїсти підвищили свій рівень знань щодо проблеми булінгу, насильства в інтернет- мережі, погравши в настільну карткову гру «Коло безпеки».
На підготовленій бібліотекарями книжковій викладці «Скажемо насиллю STOP» представлена художня література, в якій описані життєві ситуації насильства у сім’ї та булінгу в молодіжному середовищі: «Покинь, якщо кохаєш» Колліна Гувера, «Розділи мій смуток» Світлани Талан, «Механічний апельсин» Ентоні Берджеса, «Квіти для Елджерона» Деніела Кіза. Книги з психології та конфліктології допомагають вирішити ці проблеми: «Психологія екстремальних ситуацій: Хрестоматія», «Основи конфліктології та теорії переговорів» Цюрупи М. та інші.
Кiлькiсть переглядiв: 64

Коментарi